Voorwoord
Welkom(proef), geachte bezoeker, op mijn website. Mijn naam is René Stembert. Voorlopig is deze website nog flink “in bewerking”. Op deze site komen alle gegevens te staan die mijn broer Flip en ik in de afgelopen 25 jaar hebben verzameld van de families Stembert, Beukman en Klinkenberg. Deze gegevens zijn opgeslagen middels het programma Pro-gen. Nog regelmatig voeg ik hieraan gegevens toe en wijzig ik gegevens. De stand van heden is opgenomen in de stamboompagina’s van deze drie families.

Familie Stembert
Dit is al een zeer oude familie afkomstig uit België en wel uit de plaatsen Verviers, Limbourg en Baelen. Er was vroeger een dorpje Stembert nabij Verviers (tegenwoordig is dit dorpje opgenomen in de buitenwijken van Verviers). Wij hebben echter geen verband kunnen leggen tussen de naam van dit plaatsje en onze naam. U kunt veel interessante informatie over het plaatsje Stembert en over de oorsprong van de naam “Stembert” vinden op www.stembert.be.

Familie Beukman
De Stemberts waren tussen circa 1700 en 1900 lakenfabrikanten te Limbourg. Zij verkochten de lakens o.a. aan lakenwinkeliers in Holland. Zo ook aan F.W.J. Beukman, lakenwinkelier in de Warmoestraat te Amsterdam. Een van de eigenaren van de fabriek in Limbourg, Jean Joseseph Stembert trouwde met de dochter van deze lakenwinkelier uit Amsterdam. F.W.J. Beukman kwam weer als kind uit Duitsland, met zijn ouders mee, naar Amsterdam. Hij boerde goed in Amsterdam en belegde zijn geld in onroerend goed.
Gegevens over deze familie is ook te halen op de website van Theo Emke, een nazaat van F.W.J. Beukman, waar ik via het internet mee in kontakt kwam. De website kunt u vinden onder: www.emke.info.

Familie Klinkenberg
De familie Klinkenberg is mij via het huwelijk aan komen waaien. Het betreft de familie van mijn schoonmoeder. Gelukkig is deze familie wat dichterbij huis te vinden waardoor ik ook wat meer tijd aan deze tak kan besteden. Het is een interessante familie omdat zij stamt uit Sassenheim en zich al heel vroeg naar de boerderij noemde die zij pachtten van de abdij van Rijnsburg. Dr Ir A. Klinkenberg heeft in 1960 al uitgebreid onderzoek gedaan naar de families Klinkenberg en publiceerde dat in een eenvoudig stencilboek van 47 pagina’s getiteld: Geslachten (van) Klinkenberg in Holland-Gelderland en Utrecht. Na veel zoeken kon ik – bij verrassing - een kopie van dit boek krijgen van Frenk Klinkenberg uit Bennebroek. Deze wist overigens niet wat voor belangrijk boekje hij in de la had liggen.

Verder